Proteza pe implanturi

Ți-a plăcut? Ajută-ne cu o distribuire 🙏

Proteza pe implanturi

Cu siguranță cunoașteți pe cineva sau chiar vă aflați în situația de a vă fi pierdut o mare parte din dinți. Sunt totuși foarte des întâlnite și cazurile în care pacienții și-au pierdut întreaga dantură. Nu numai că acest fapt atrage o serie de probleme, precum cele de ordin estetic, funcțional, emoțional, dar ne simțim constrânși și din punct de vedere financiar.

Totuși, ne dorim un rezultat excepțional, raportat la calitate. Tindem ca în urma alegerii să beneficiem de un produs ca la carte. Astfel, ne vom orienta privirea către proteza pe implanturi, a carei mărime, formă și culoare pot fi modificate pentru obținerea zâmbetului mult dorit.

De ce să alegem proteza pe implanturi?

Restaurarea totală a danturii cu ajutorul protezei pe implanturi înlătură orice discomfort. Cum vârsta nu reprezintă un impediment, iar zâmbetul nu ține cont de reguli alegem să optăm pentru sănătate, siguranță și longevitate. Aceasta are capacitatea de a arăta și a acționa ca dinții naturali. În plus, proteza pe implanturi nu permite mișcarea și deplasarea dinților naturali opuși, protejând mușcătură și articulația maxilarului. Cu siguranță nu este ușor să trecem de la o dantură fixă la una mobilă. Astfel, punem accent pe modalitatea estetico-funcțională de proteză pe implanturi.

Cine poate beneficia de o astfel de proteză pe implanturi?

Proteza pe implanturi se adresează pacienților ce și-au pierdut întreaga dantură (edentație), ori mai au foarte putini dinți destinați extracției.

Cum decurge intervenția?

În ceea ce privește optarea pentru o astfel de manopera, timpul este de partea voastră. Examinarea pacientului, realizarea unui computer tomograf ce are în vedere stabilirea calității și cantității osoase, precum și întocmirea planului de tratament este prima etapă către un zâmbet sănătos.

Cea de-a doua etapă constă în realizarea amprentelor inițiale și post-operatorii cu ajutorul sistemului CEREC. Acestea servesc ca și suport pentru buze, mușcătură corectă și un aspect estetic. În continuare veți fi supuși unei operații chirurgicale de inserare a implanturilor (de obicei, 4 implanturi – arcada inferioară, 6 implanturi – arcada superioară). Ceea ce este cu adevărat impresionat este faptul că lucrarea provizorie se montează chiar în aceeași zi în care s-au inserat implanturile (maxim 24 de ore), evitand perioada de asteptare specifica unor operatii mai complexe, precum sinus lifting, aditie de os etc.

În cea de-a treia etapă, la 3-6 luni după inserarea implanturilor, lucrările provizorii vor fi înlocuite de lucrările dentare definitive care pot fi realizate din mai multe tipuri de material. De exemplu, zirconiu, compozit, porțelan, ceramică).

Astfel, în doar trei pași simpli vă veți recapătă zâmbetul pierdut.

Ți-a plăcut? Ajută-ne cu o distribuire 🙏