Prima vizită la dentist a copilului

Ți-a plăcut? Ajută-ne cu o distribuire 🙏

Prima vizită la dentist a copilului

Cu siguranță prima vizită la dentist a copilului ar trebui efectuată în scop profilactic. Pe scurt, acest lucru este reprezentat de prevenție. Ne vom ghida astfel după proverbul: «Paza bună trece primejdia rea!». Ar trebui să constienizam că nu vârsta copilului trebuie să ne impună să-i facem cunoștință cu medicul stomatolog. Majoritatea medicilor pedodonți afirmă că prima vizită ar trebui efectuată între vârsta de 1 an și 2 ani. Totuși, există specialiști ce recomandă controlul la maxim 6 luni de la apariția primului dințișor. Astfel, îndrumarea de a reveni cu micuțul va fi făcută în prealabil de către medicul specializat.

Deși prima vizită este de natură observativă, aceasta va forma în timp baza necesară unei sănătăți orale de durată. Nu numai că examinările dentare ajută la prevenire, dar formează copilul în scopul aprecierii de sine. Acomodându-se cu atmosfera, cu oamenii, dar și cu informațiile va fi mult mai ușor să-și dedice timp sănătății sale.

Va trebui să acordăm același interes vizitei la stomatolog a copilului ca și în cazul convingerii realizării periajului. Și cum pentru spălarea dinților există mici obiceiuri nesănătoase, și în cazul acesta ne lovim de astfel de erori.

Ce ar trebui să avem în vedere în timpul pregătirii pentru prima vizită la dentist a copilului:

  • Să dispunem de o atitudine încurajatoare, pozitivă, ce induce starea de bine. Să încercăm să-i captivăm atenția asupra lucrurilor frumoase legate de dentist. Putem folosi exemple precum: zâna măseluță, super eroi, ori asocierea obiectelor stomatologice cu diverse animaluțe. Să fim răbdători, calmi și cât se poate de înțeleși că medicul dentist este personajul bun din desene.
  • Evită să-i promiți copilului că nu vă simți nimic. Nu aduce în discuție despre durere, ori despre faptul că medicul nu-i va face nimic. Acest lucru îi induce copilului o stare de frică.
  • Stabilește cât mai multe întâlniri cu medicul stomatolog pentru acomodarea celui mic. Astfel, se va instala relația de prietenie. Vei fi uimită cât de cooperant va fi în timpul realizării unei manopere.
  • Alege cu atenție medicul specialist al acestuia. Este important că prima vizită la dentist a copilului să constituie un motiv de bucurie. Îndrumă-i să facă pentru scurt timp schimb de roluri.
  • Fă-ți timp să-i examinezi o dată la câteva zile dinții, limba și gingiile. Se va simți familiarizat cu o astfel de acțiune. Puteți chiar să vă jucați de-a stomatologul acasă.
  • Încurajează-l după fiecare ședință spre a se simți motivat.
  • Alege să-l programezi dimineața când este odihnit. Astfel va fi mai cooperant și va raspunde pozitiv diferitelor acțiuni.
  • Ia-l la programările tale cu medicul dentist. Acest lucru îi va acorda încredere și va fi mult mai familiarizat cu mediul.

În concluzie, prima vizită la dentist a copilului va trebui acompaniată de optimism, relaxare, motive de bucurie și suficiente informații atractive. Pune pe primul plan sănătatea copilului tău. Astfel, îți vei da seama cât de tare merită să încerci orice fel de trucuri. Nu aștepta durerea pentru a-l convinge că e cazul să meargă la medicul dentist.

Ți-a plăcut? Ajută-ne cu o distribuire 🙏