Periuta electrica sau periuta manuala?

Ți-a plăcut? Ajută-ne cu o distribuire 🙏

Avantajele utilizarii unei periute electrice in detrimentul celei manuale

Periuta electrica sau periuta manuala?

Voi începe articolul prin a reaminti că ne aflăm în secolul XXI, iar mai mult de o jumătate din populație susține involuntar dezvoltarea tehnologiei. Acest fenomen intervine fie din cauza apariției comodității, fie datorită procesului de evoluare ca și membri ai unei societăți moderne. Astfel, majoritatea ne îndreptam atenția către gadget-uri, și nu spre ceva clasic, comun. Totuși, este o decizie înțeleaptă, iar periuta electrica câștigă în fața periuței manuale.

Cu toții știm că perierea dinților este extrem de importantă pentru sănătatea dinților, implicit a sănătății noastre generale. De menționat însă, faptul că, indiferent de alegere, perierea trebuie să fie realizată corect. Aceasta ar trebui executată dinspre gingie către extremitatea dintelui.

Acum că am căzut de acord asupra periuței electrice, voi continua prin a vă prezenta câteva dintre avantajele acesteia:

  • Fiindcă ne aflăm într-o continuă agitație, timpul constituind un dușman, periuta electrica constituie un atu. Astfel, timpul de periere se reduce la jumătate față de cel al folosirii unei periuțe manuale. Ei bine, vă puteți petrece doar 2 minute jumătate în fața oglinzii.
  • Prin folosirea periuței electrice scădem riscul apariției gingivitei. Aceasta reprezintă o inflamație superficială a gingiilor. În cazul în care nu este tratată la timp, pot apărea afecțiuni grave, implicit pierderea dinților. Astfel, se pune accent pe reușita acesteia de a îndepărta mult mai eficient placa bacteriană.
  • Viteza de rotație a unei periuțe electrice poate varia între 7000 și 30 000, moment în care aceasta este supusă mai multor procese. Acestea sunt de rotație, oscilație, pulsație.
  • Are capacitatea de a curăța mult mai bine resturile de mâncare. Acest fapt se datorează presiunii constante aplicate pe întreaga suprafață.
  • Senzorul de presiune întâlnit la unele modele, împiedică apariția consecințelor negative. De exemplu, presiunea mult prea ridicată ce duce la retracția gingivală.
  • Periuta electrica constituie un avantaj pentru persoanele cu dificultăți motorii.
  • Periuta electrica reprezintă un instrument captivant pentru cei mici. Constituind un interes aparte, copiii vor fi mult mai ușor de convins să-l folosească în mod constant.
  • Ca și periuta manuala, și aceasta poate fi mobilă. O puteți lua cu voi, oricând, neocupand un spațiu foarte mare. Capetele periuței electrice trebuie schimbate o dată la 3 luni.
  • Unele periuțe sunt dotate cu timer. Acesta ne poate cronometra în momentul periajului. Așa vom fi siguri de timpul pe care ar trebui să-l acordam dinților.

Utilizarea unei periute electrice nu te scutește de vizita periodică la stomatolog.

Ți-a plăcut? Ajută-ne cu o distribuire 🙏