Mituri stomatologice

Ți-a plăcut? Ajută-ne cu o distribuire 🙏

Țineți minte jocul “telefonul fără fir”?

Ei bine, așa s-a întâmplat și în sfera stomatologiei. S-a plecat de la un adevăr care a suferit modificări de-a lungul receptorilor. Aceste “povești” influențează într-o mare măsură neprezentarea oamenilor la medicul stomatolog.

 

Prima și cea mai des întâlnită afirmație ar fi: “Mă doare măseaua, fiindcă m-a tras curentul”. Greșit! Conform medicilor specialiști, dinții nu dor din cauza „curentului”, ci din pricina cariilor sau a altor complicații stomatologice.

Nicole Kidman Reaction GIF by MOODMAN

Am auzit de la cineva că “detartrajul afectează smalțul dinților”. Probabil ați auzit, însă nu de la un medic specialist. Detartrajul îndepărtează doar placa bacteriană și resturile alimentare fără a afecta în vreun anumit fel smalțul dinților. Nu uitați, detartrajul ar trebui efectuat o dată la 6 luni!

 

“Cu cât insiști mai tare pe perierea dinților, cu atât aceștia vor fi mai albi și mai curați.” Niciodată! Periajul prea agresiv, utilizând o periuță de dinți dură poate eroda smaltul dinților, stratul care apără interiorul dintelui de carii.

 

“Dacă nu mă dor dinții, nu merg la dentist.” Scopul vizitei la stomatolog este acela de a preveni problemele dentare, de a proteja dinții și de a descoperi înainte de a deveni o problemă. Dacă noi nu observăm anumite carii, asta nu înseamnă că ele nu există. Doar medicul stomatolog ne poate certifica în urma unei examinări. În plus, cu ajutorul controalelor stomatologice periodice vă asigur că veți economisi mult mai mult decât dacă ați amână.

 

“Tratamentele dentare sunt dureroase.” Întâlnesc tot mai des oameni ce renunță la a avea o dantură sănătoasă din cauza fricii de durere. Conform specialiștilor, aproximativ 80% dintre cei ce suferă de afecțiuni dentare amână pe cât posibil mersul la stomatolog. Ne aflăm în secolul XXI, perioadă în care tehnologia se află într-o continuă dezvoltare. Medicina a evoluat, iar anestezicele folosite în cabinetele stomatologice își fac treaba excelent. Astfel, ceea ce într-adevăr veți putea resimți este o mică înțepătură.

dentist bless GIF

Albirea dentară afectează smaltul dinților.” Deoarece este un tratament minim invaziv și se efectuează sub supervizarea unui specialist, albirea cu Lampa Zoom nu afectează sănătatea dentară. Programează-te deci, pentru a obține cele mai bune, rapide și durabile rezultate în materie de albire. În ceea ce privește manopera, aceasta nu provoacă durere pentru că se realizează sub anestezie locală. În primele 24 de ore pacientul poate simți o ușoară sensibilitate la schimbările de temperatură.

 

“Radiografiile dentare iradiază.” Conform specialiștilor, radiografiile dentare folosesc un nivel foarte scăzut de radiații și nu afectează sub nicio formă starea de sănătate a pacienților. Dimpotrivă, acestea ajută la o diagnosticare exactă și la un plan de tratament cât mai potrivit nevoilor fiecăruia.

 

Aparatul dentar este doar pentru copii.” Nici gând! Există pacienți de vârsta a doua care poartă, spre surprinderea voastră, aparat dentar. Nu există o limită superioară, ci doar frica de a accepta lucruri.
Middle School Smile GIF by nina tsur

 

Așadar, mituri privind stomatologia veți auzi la orice pas. Învingerea fricii de stomatolog vă ajută la înțelegerea veridicității acestora.

Ți-a plăcut? Ajută-ne cu o distribuire 🙏