Implantul Dentar – Beneficii

Ți-a plăcut? Ajută-ne cu o distribuire 🙏

Implantul Dentar - Beneficii

Atunci când vine vorba despre implantul dentar, avem tendința să-l asociem cu durerea. O problemă majoră a sferei stomatologice este reprezentată de pierderea dinților. Din cauza neglijenței sănătății orale s-a ajuns în prezent la un regres atât în rândul vârstnicilor, cât și al adolescenților. Conform unor studii, până la vârsta de 75 de ani, 1 din 4 oameni își pierd complet dantura. Astfel, sunt nevoiți să recurgă la inserarea implanturilor. Implantul dentar este soluția optimă de înlocuire a unui dinte pierdut. De reținut faptul că, în momentul pierderii unor dinți, tindem să-i suprasolicitam pe cei învecinați. Din păcate, acest lucru poate provoca pierderea întregii danturi. Optarea pentru înlocuirea unui dinte pierdut duce la menținerea integrității osului și oprirea migrării celorlalți dinți.

Implantul dentar este conceput dintr-un material extrem de rezistent, de obicei titan sau zirconiu. Acesta se inserează în os. Proprietățile implantului sunt asemănătoare cu rădăcina dintelui natural.

Beneficiile unui implant sunt redate de:

  • Necesitatea unei estetici impecabile. Având în vedere că zâmbetul are un impact considerabil asupra privitorilor, ne simțim datori să afișam un zâmbet perfect. Din punct de vedere estectic, implantul dentar acordă un plus de naturalețe.
  • Funcționalitatea și eliminarea eventualelor riscuri ce pot apărea. Fiecare dintre noi ar trebui să conștientizeze că începutul pierderii dinților duce la probleme de ordin estetic, dar și de ordin financiar.
  • Încrederea de sine. Cu ajutorul implantului dentar îți îmbunătățești remarcabil pe lângă aspectul fizic, și pe cel al stilului de viață. Astfel, îți vei relua cu încredere activitățile zilnice.
  • Longevitatea și rezistența acestuia. Datorită progresului tehnologiei, inclusiv în domeniul stomatologic, o astfel de intervenție a devenit mult mai facilă si minim invazivă. Longevitatea acestuia este redată de menținerea unei igiene orale sănătoase. În ceea ce privește rezistența, implantul dentar reproduce în proporție de 95% abilitatea naturală de a mușca și a mesteca.
  • Evitarea deficiențelor de vorbire. Există foarte multe persoane, de obicei vârstnice, ce folosesc proteze dentare. Pe lângă faptul că sunt inconfortabile, acestea îngreunează vorbirea. Desi, în primă faza nu se pune accent pe acest detaliu, nu este tocmai un lucru de neglijat.

Având în vedere beneficiile, ar trebui să privim implantul dentar ca pe o posibilitate a reluării rutinei zilnice cu zâmbetul pe buze. Este important să înțelegem că, atât estetica cât și funcționalitatea acestuia se află în strânsă legătură. Menținerea unei igiene orale și efectuarea controalelor periodice vor elimina riscurile apariției unor astfel de probleme.

Ți-a plăcut? Ajută-ne cu o distribuire 🙏