Gutiera de albire, un pas considerabil către un zâmbet estetic!

Ți-a plăcut? Ajută-ne cu o distribuire 🙏

gutiera de albire

Gutiera de albire, un pas considerabil către un zâmbet estetic!

Este mai simplu ca niciodată să beneficiezi de dinți mai albi și mai fermecători. Totul se întâmplă cu ajutorul gutierelor de albire dentară. Acestea ajută la obținerea și menținerea unui rezultat luminos, și îți oferă posibilitatea efectuării procedurii de acasă, fară a irosi timp.

Tot ce trebuie să faci este să îți stabilești, în prealabil, o programare pentru igienizare profesională. Se poate opta pentru amprentare în aceeași ședință.

Amprenta pentru gutiera de albire poate fi:

– clasică, realizată cu ajutorul chitului dentar, un amestec moale introdus în cavitatea bucală a pacientului, ce ia forma dinților;
digitală, realizată cu ajutorul scannerului intraoral, un dispozitiv portabil, de mână, conectat la un computer. Acesta înregistrează o serie de instantanee din cavitatea bucală, necesara creării digitale a gutierei.

Gutiera de albire este confecționată dintr-un material transparent, moale și elastic. Fiind concepută, în special, în laboratoarele dentare, gutiera de albire este personalizată, corespunzând în totalitate arcadelor dentare ale pacientului.

Gutiera de albire este un dispozitiv special realizat spre a oferi rezultate estetice, generate în timp. Succesul acesteia constă în aplicarea repetată a procedurii. Alături de gutieră veți primi și gelurile de albire. Acestea au rolul de a albi uniform suprafața fiecărui dinte, fară a acționa asupra substanței minerale a acestuia. Astfel, procedura de albire nu ne expune riscurilor. Cu toate acestea, după aplicarea gutierei de albire este posibil să apară o ușoară sensibilitate. Aceasta își va face dispariția după câteva zile.

Este recomandat să se respecte indicațiile medicului stomatolog, în ceea ce privește utilizarea și concentrația gelului de albire. Efectuarea procedurii de albire va avea loc în sesiuni repetate, o dată la 12 sau 18 luni, conform medicilor specialiști. Astfel, se evită orice risc de a devein dăunător danturii.

În ceea ce privește procedura, gelul va fi distribuit în cantități mici la baza fiecărui dinte de pe gutiera dentară. Aceasta se va purta inițial câteva ore, pentru acomodare. Ulterior, se poate opta pentru utilizarea gutierei pe timpul zilei, sau chiar pe timpul nopții.

Igienizarea gutierei de albire se va face imediat după ce este scoasă din gură. Cu ajutorul unei periuțe cu peri moi, apa călduță și o cantitate mică de săpun antibacterian se vor îndepărta, prin mișcări delicate, depunerile.
Deprinderea unor obiceiuri sănătoase, precum prevenția, alimentația echilibrată și eliminarea obiceiurilor vicioase contribuie la rezultate mult mai vizibile. Ai grijă de sănătatea dinților tai!

Ți-a plăcut? Ajută-ne cu o distribuire 🙏