Cum să-ți convingi copilul să se spele pe dinți?

Ți-a plăcut? Ajută-ne cu o distribuire 🙏

Cum să-ți convingi copilul să se spele pe dinți

Cum să-ți convingi copilul să se spele pe dinți? Ceea ce m-a făcut să scriu acest articol a fost un mesaj primit acum câteva zile de la o prietenă. Mica confesiune m-a făcut inițial să zâmbesc. La scurt timp mi-am dat seama că e doar una dintre miile de povești cu un final nu tocmai plăcut. Ei bine, acesta a fost mesajul de la care a pornit totul:

«Bună, Monica! Scuza-mă pentru mesajele la care n-am apucat să-ți mai răspund. Suntem însă preocupați de Maria. Încercăm de ceva timp să o acomodăm cu periuța și pasta de dinți. Mă gândeam că la vârsta de 3 ani va fi mult mai ușor să ne înțelegem. A devenit din ce în ce mai neplăcut. I-am vorbit despre zâna măseluță, despre carii, despre cabinetul plin de jucării și despre oamenii de acolo îmbracați în roz, însă fară rezultat. Seara se ajunge tot la țipete. Am ajuns ca unul să o țină, iar celalalt să o spele pe dinți. E îngrozitor…»

Dragă prietenă , voi începe prin a-ți reaminti că scopul nu este să periezi niste dinți. Obiectivul tău este ca propriul copil să deprindă o astfel de activitate zilnică. Va trebui, deci, să-i induci sentimentul de plăcere, de bine. Cu siguranță, nici tu n-ai înțeles la timp de ce trebuie să faci asta în mod repetat.

Acum că am căzut de acord asupra scopului, îți voi prezenta mici trucuri. Acestea te vor ajuta să-ți convingi copilul să se spele pe dinți din proprie inițiativă.

  1. Oferă-i o periuță de dinți cât mai atractivă, poate chiar cu personajul preferat din desene. Acordă-i șansa să și-o aleagă singur. Acest lucru îl va capta și va dori să o încerce cât mai des.
  2. Pasta de dinți pentru copii conține diferite arome. Achiziționează-i cât mai multe. Atunci va fi tentat să le încerce și va fi de acord cu periatul dinților.
  3. De cele mai multe ori, copiii au tendința să imite ceea ce văd. Fii exemplul lui. Spălați-vă împreună. Vei fi uimită cum va deprinde ce e mai bine pentru sănătatea dinților lui.
  4. Îi citești în schimbul spălatului pe dinți una dintre cele mai interesante povești cu personaje captivante.
  5. Faceți schimb de roluri. Lasă-l să-ți perieze dinții. La final trageți concluzia cine i-a curățat mai bine.
  6. În timpul periajului alegeți să ascultați melodia preferată a copilului. Acest lucru îi vă oferi un plus de curiozitate.
  7. În cazul în care iubește să facă baie, periază-l în timp ce se distrează în apă. Iți va fi mult mai ușor, iar el nu se va mai simți forțat.
  8. Poți recurge la jocuri, precum «cine ajunge primul la baie să-și spele dinții?».
  9. Îi promiți să vizitați împreună cabinetul stomatologic, despre care îi povestești în prealabil. Copilul trebuie să privească vizita la medicul stomatolog ca pe un motiv de bucurie.

Iată cum să-ți convingi copilul să se spele pe dinți a devenit obiectivul de sănătate al acestuia. Cu siguranță creativitatea nu are limite, iar dorința de a-l face să se spele pe dinți ți-o va demonstra!

Ți-a plăcut? Ajută-ne cu o distribuire 🙏