Cum am ajuns sa port aparat dentar

Ți-a plăcut? Ajută-ne cu o distribuire 🙏

cum am ajuns sa port aparat dentar

Hei, aici Monica! Astăzi vă voi povesti cum am ajuns să port aparat dentar.

Totul a început în vară în timp ce navigam pe rețelele de socializare. Întâlneam, tot mai des, persoane ce-și afișau zâmbetul în poze. Deși eram o persoană activă în mediul online, evitam de fiecare dată să pozez zâmbind. M-am lovit inițial de faptul că aș arăta nu tocmai plăcut. Faptul că purtam și ochelari de vedere, mi-a întărit convingerea. Și cum exemplul este cel mai convingător prieten, au urmat zile în șir căutând persoane ce purtau ambii „inamici”. Astfel, am luat decizia de a mă informa în privința punerii unui aparat dentar.

Programarea la medicul specialist a urmat curând.

În urma unei examinări amănunțite, am primit sfatul la care mă așteptam. Era necesar să port aparat dentar. Ceea ce m-a făcut să-mi schimb complet percepția asupra acestuia a fost discuția cu medicul ortodont. Beneficiile purtării unui aparat dentar rămăseseră undeva imprimate, însă ceea ce conta pentru mine era estetica. La vremea aceea puneam accent pe frumusețe și nu pe sănătate. Faptul că le puteam îmbina îmi oferea un plus de entuziasm.

Cu siguranță cunoașteți sentimentul de a judeca o persoană după modul în care arată. Ei bine, nu asta-mi doream de la cei din jur. Am devenit astfel, mai încrezătoare, mai responsabilă și mult mai atentă la detalii. În plus, aparatul dentar devenise un accesoriu la modă.

Cea de-a doua programare nu a decurs după cum m-aș fi așteptat. Mitul montării aparatului era o falsă informație. Am avut parte deci, de o procedură nedureroasă care a durat în jur de o oră. M-am ridicat cu gândul de a mă privi în oglindă. Nimic inestetic, avusesem la dispoziție o gama variată de aparate dentare din care-mi puteam alege modelul dorit. Optasem pentru aparatul dentar metalic căruia îi oferisem un design vesel cu ajutorul elasticelor colorate.

Schimbarea percepției asupra aparatului dentar

Ce a urmat după aplicarea aparatului nu m-a făcut să cred că am luat decizia greșită. Disconfortul micilor leziuni de la nivelul obrazului sau limbii, care oricum dispăreau de la sine în câteva zile, îl atenuam cu ajutorul cerii speciale. Faptul că trebuia să acord o atenție mult mai mare igienei orale, nu mă deranja. Din contra, deveneam mai conștiincioasă.

După câteva săptămâni, eram mult mai optimistă, consideram că mi-am acordat atenția de care aveam nevoie. Aparatul m-a ajutat, pe lângă a-mi reda un zâmbet impecabil și o sănătate dentară îmbunătățită, să renunț la obiceiurile nesănătoase. Am devenit astfel, mult mai selectivă în alimentația de zi cu zi.

În prezent, mă apropi cu pași repezi de finalizarea tratamentului. Tot ce pot spune este că mă bucur sincer, că am luat o decizie atât de satisfăcătoare.

 

Ți-a plăcut? Ajută-ne cu o distribuire 🙏