Ce este implantul dentar?

Ți-a plăcut? Ajută-ne cu o distribuire 🙏

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar reprezintă o soluție inovatoare și durabilă pentru înlocuirea dinților lipsă. Acesta constă în inserarea unui șurub de titan, biocompatibil, în osul maxilar sau mandibular, care va deveni o ancoră permanentă și stabilă pentru montarea unei coroane dentare sau a unei punți fixe.

 

Când putem recurge la tratamentul cu implant dentar? 

Implantul dentar poate fi benefic pentru o gamă largă de pacienți, inclusiv cei care și-au pierdut unul sau mai mulți dinți sau chiar întreaga dantură. Indiferent de cauza pierderii dinților, implantul dentar oferă o soluție stabilă, confortabilă și estetică.

Rolul acestuia este de a restabili funcționalitatea și aspectul natural al dinților lipsă. De asemenea, implantul asigură o fixare puternică și stabilitate superioară, permițând pacienților să mănânce și să vorbească fără disconfort sau restricții. 

În plus, implantul dentar previne deteriorarea osului maxilar sau mandibular, menținând structura facială și conturul feței.

 

Care sunt beneficiile implantului dentar? 

Beneficiile acestora sunt numeroase:

 

➡️ Înlocuirea permanentă a dinților lipsă: Implantul dentar oferă o soluție avansată și eficientă pentru înlocuirea dinților pierduți. Acesta se integrează în osul maxilar sau mandibular, oferind o ancorare solidă pentru coroanele sau punțile dentare. Astfel, pacienții se bucură de dinți noi, funcționali și estetici.

➡️ Restaurarea funcționalității masticatorii: Implantul dentar redă abilitatea de a mesteca și de a vorbi fără restricții sau disconfort. Fiind fixat ferm în os, acesta permite o funcționalitate similară cu cea a dinților naturali.

➡️ Îmbunătățirea esteticii dentare: Implantul dentar oferă o soluție estetică de înlocuire a dinților lipsă. Coroanele sau punțile dentare montate pe implant se armonizează perfect cu restul dinților, oferind un aspect natural și atractiv.

➡️ Prevenirea deteriorării osoase: Pierderea dinților poate duce la resorbția osoasă, ceea ce poate afecta structura facială și sănătatea generală a cavității bucale. Implantul dentar stimulează creșterea osului și previne resorbția, menținând integritatea structurii osoase și conturul feței.

➡️ Confort și stabilitate superioare: Implantul dentar oferă o fixare puternică și stabilitate optimă. Aceasta înseamnă că pacienții nu vor simți disconfort sau mișcări neplăcute asociate cu protezele dentare tradiționale. Implantul dentar se integrează complet în structura osului, oferind confort și siguranță pe termen lung.

 

De asemenea, implantul dentar contribuie la menținerea sănătății generale a cavității bucale și poate îmbunătăți încrederea și calitatea vieții pacienților.

 

Unde putem beneficia de tratamentul cu implant dentar?

În Drăgășani, la cabinetul Dr. Oneață George, pacienții pot opta pentru procedura de inserare a implanturilor dentare.  Indiferent de afecțiunile cu care aceștia se confruntă, ori complexitatea cazurilor, oferim tratamente care să corespundă în totalitate nevoilor și așteptărilor acestora.

Punem accent pe siguranța, rapiditatea și eficiența intervențiilor, oferind consultanță individualizată și folosind cele mai avansate tehnologii și metode pentru a realiza procedura într-un mod precis și confortabil pentru pacienți.

Vă invităm să vă bucurați de toate avantajele oferite de implantul dentar și să obțineți un zâmbet sănătos și frumos.

Ți-a plăcut? Ajută-ne cu o distribuire 🙏